Când pot apela la abdominoplastie?

Abdominoplastia se adresează persoanelor cu laxitate a musculaturii abdominale și exces tegumentar. Dacă singura dumneavoastră preocupare sunt depozitele de țesut adipos atunci cea mai bună opțiune este lipoaspirația. În cele mai multe cazuri cele două proceduri pot fi realizate împreună pentru a obține rezultate mai eficiente.

Pacienții care intenționează să piardă mult în greutate, ar trebui să amâne intervenția până ating o greutate stabilă. De asemenea femeile care planifică o viitoare sarcină, ar trebui să aștepte, deoarece laxitatea musculaturii abdominale corectată în timpul procedurii poate reapărea.

Ce presupune abdominoplastia și ce variantă aleg?

Abdominoplastia este o procedură chirurgicală efectuată sub anestezie generală. O incizie se face în zona liniei slipului, prelungită lateral în zona șoldurilor, lungimea inciziei variază în funcție de cantitatea de țesut ce trebuie îndepărtată.

Dacă excesul tegumentar se poziționează și deasupra ombilicului, o mică incizie este făcută în jurul acestuia pentru repoziționare. Musculatura abdominală este întărită, excesul de piele este îndepărtat iar lipoaspirația poate fi folosită pentru o conturare optimă.

În funcție de complexitatea modificărilor prezente, Dr. Păstrăv vă poate recomanda una dintre cele două variante:
Miniabdominoplastia – această procedură presupune o incizie mai mică, asemănătoare operației de cezariană, cu îndepărtarea unei mici cantități de piele din partea inferioară a abdomenului, fără necesitatea repoziționării ombilicului.
Abdominoplastia totală – este o procedură mai amplă și mai complexă, ce abordează atât pielea în exces situată deasupra ombilicului cât și musculatura abdominală, cu reconturarea zonei și refacerea tonicității regiunii abdominale.

Rezultate și recuperare

În urma procedurii se recomandă să limitați exercițiile fizice și ridicarea de greutăți până la 3 săptămâni. Disconfortul resimțit ca după o activitate fizică intensă, umflarea și senzația de tensiune, sunt tolerabile și ameliorate cu medicație prescrisă de Dr. Păstrăv pentru a vă facilita recuperarea.

Recuperarea completă durează 4-6 săptămâni, dar majoritatea pacienților sunt capabili să se întoarcă la muncă și la activitățile zilnice treptat în 2-3 săptămâni.
Rezultatele intervenției sunt imediat vizibile, regiunea abdominală fiind modelată și tonifiată. Cu toate acestea pentru menținerea rezultatelor obținute, Dr. Păstrăv recomandă păstrarea unui stil de viață sănătos, alimentația echilibrată și încorporarea exercițiilor fizice în rutina zilnică.

Creșterea în greutate, sarcina și schimbările asociate vârstei sunt principalii factori ce favorizează necesitatea unei a doua intervenții.

Este posibilă sarcina după abdominoplastie?

bdominoplastia nu afectează capacitatea unei eventuale sarcini. Cu toate acestea, Dr. Păstrăv recomandă să efectuați procedura după apariția copiilor, deoarece sunt șanse mari ca rezultatele obținute să fie compromise. Dacă se întâmplă ca apariția unei sarcini să aibă loc după intervenție, cel mai bun mod de a păstra rezultatele este evitarea unei creșteri mari în greutate pe durata sarcinii, astfel mici ajustări pentru restabilirea efectelor procedurii inițiale sunt posibile.

Pot fi îndepărtate vergeturile cu ajutorul abdominoplastiei?

Vergeturile sunt un efect secundar nedorit dar foarte frecvent întâlnit al sarcinii sau scăderii în greutate și există foarte puține metode eficiente de eliminare a acestora.

Din fericire, abdominoplastia poate elimina vergeturile, atâta timp cât acestea sunt situate sub nivelul buricului. Cele situate deasupra, nu pot fi eliminate complet, cu toate acestea vor fi repoziționate într-o zonă mai joasă a abdomenului, fiind mai ușor de ascuns sub lenjerie.

Abdominoplastie Preturi (EUR)
Abdominoplastie (miniabdominoplastie) 2800 €
Abdominoplastie totală (repoziționare ombilic,întărirea musculaturii abdominale) 3500+ €
 

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Strada Doctor Iacob Felix nr. 83A, Bucuresti, Spital Victoria