Bichectomia este intervenția chirurgicală nou aparută, în special printre vedete, prin care pacientele obțin pomeți ridicați si obraji supli , ansamblu care creează un look senzual și întinerit al feței, ce poate fi admirat la nenumărate celebrități.


PENTRU CINE SE RECOMANDĂ ACEASTĂ PROCEDURĂ CHIRURGICALĂ?

Bichectomia este recomandată pacienților nemulțumiți de aspectul rotund al feței și pentru aceia care își doresc o față cu un aspect mai suplu şi pomeți mai bine conturaț, care să emane fermitate şi siguranță de sine. Procedura este ideală atât pentru pacienții de sex feminin, cât și pentru cei de sex masculin.

În general, se recomandă ca procesul de maturizare al feței să fie încheiat, de aceea, procedura se realizează după vârsta de 18 ani.

Candidatul ideal pentru bichectomie are o stare generală bună de sănătate și are așteptări realiste legate de rezultatele ce pot fi obținute prin intermediul operației de bichectomie, care sunt raportate pa propria fiziologie a feței.
De asemenea, o atitudine optimistă și realistă cu privire la operație, ajută pacientul pe întreaga durată a procesului de vindecare.

Fie că fața cu obraji rotunzi, de bebeluș, cu care v-ați născut, a persistat din motive genetice și în anii maturității, fie că aspectul ei a devenit cu timpul mai rotund și capitonat, procedura de bichectomie este o soluție elegantă și relativ simplă pentru a dobândi o față mai atractivă și mai bine definita!


ÎN CE CONSTĂ PROCEDURA CHIRURGICALĂ DE BICHECTOMIE ?

Bichectomia se poate realiza sub anestezie locală sau sub sedare usoara efectuată intravenos.
Operația constă în înlăturarea țesutului adipos bucal aflat în exces (denimit şi bula lui Bichat) , prin intermediul unor mici incizii plasate în interiorul cavității bucale, pentru a evita astfel crearea de cicatrici vizibile la nivelul obrajilor.

Procedura durează aproximativ o oră, iar inciziile sunt închise cu suturi care se dizolvă de la sine în aproximativ 7 zile.


CARE SUNT RISCURILE ȘI COMPLICAȚIILE CE POT CA SĂ APARĂ LA OPERAȚIA DE BICHECTOMIE?

Complicații generale, care pot apărea în cazul oricărei proceduri chirurgicale:
Complicațiile care pot apărea în cazul intervenției de bichectomie, sunt rare și specifice oricărei intervenții de medicină estetică invazivă, ca de exemplu: sângerarea excesivă, infecții locale și o recuperare mai anevoioasă.

Bichectomia – complicații specifice:
Riscurile specifice operației de bichectomie constau în imprevizibilitatea mărimii grăsimii bucale care este înlăturată din fiecare obraz,  putând rezulta astfel o asimetrie la nivelul feței. În cazuri rare, cicatricile țesutului bucal pot fi vizibile sub forma unor gâlme la nivelul obrajilor.

În cazuri foarte rare, poate fi prezentă pierderea temporară sau permanentă a senzațiilor în zona inciziilor.

Pentru a minimiza aceste riscuri și a obține rezultatele dorite, este foarte important să obťineți cât mai multe informații in cadrul consultației inițiale și să respectați cu strictețe protocolul de recuperare post-operator prescris.


PROCESUL DE RECUPERARE DUPĂ BICHECTOMIE

În urma operației de bichectomie, vor exista echimoze la nivelul obrajilor și inflamație localizată, mai ales în prima săptămână post-operator iar obrajii vor avea o consistență dură.
Pe măsură ce procesul de vindecare progresează și inflamația este redusă, obrajii dvs. își vor recăpăta flexibilitatea și se vor relaxa, conferind feței un aspect natural.
Veți putea reveni la birou în 3 – 5 zile, însă se recomandă să evitați activitățile care necesită conversația susținută din partea dvs., repausul vocal fiind necesar pentru a înlesni procesul de vindecare.
Durerea resimțită va fi, în cele mai frecvente cazuri, suportabilă și va putea fi ameliorată cu ajutorul medicamentației prescrise de Dr. Păstrăv.Pentru a minimiza inflamația se recomandă ca să aplicați local comprese cu gheață.
În general, procesul de vindecare post-operator durează între 2 – 4 săptămâni, însă rezultatele finale vor fi vizibile abia după 6 – 8 săptămâni.
De asemenea se recomandă evitarea consumării alimentelor fierbinți, foarte sărate, picante şi dure ce necesită masticație îndelungată.
În general, este bine ca să consumați alimente moi la temperatura camerei, care nu vă vor solicita mușchii masticatori și nu vor crea o inflamație suplimentară a zonei operate.
Este bine ca să dormiți astfel încât să mențineți o poziție ridicată a capului, de exemplu să folosiți 2 – 3 perne pentru a menține capul într-o poziție mai înaltă și a înlesni procesul de vindecare și drenare a țesuturilor inflamate.
Pe parcursul perioadei de recuperare vă va monitoriza evoluția pentru a se asigura că procesul de vindecare decurge conform planului stabilit.


ASPECTUL ESTETIC ȘI REZULTATELE OBȚINUTE ÎN URMA ACESTEI PROCEDURI

Bichectomia constă în înlăturarea grăsimii în exces de la nivelul obrajilor, iar rezultatele aşteptate sunt:
– un aspect suplu și un contur mai bine definit al feței;
– aparența pierderii în greutate și pomeți mai proeminenți;
– o întinerire care conferă feței un aspect natural senzual;
– lipsa cicatricilor care trădează efectuarea intervenției, ele fiind “ascunse” în interiorul cavității bucale;
– mai multă încredere în propria persoană;
– recuperare rapidă post-operatorie.

Bichectomie Preturi (EUR)
Bichectomie 850 €
 

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Strada Doctor Iacob Felix nr. 83A, Bucuresti, Spital Victoria