SUNT UN CANDIDAT PENTRU INTERVENȚIA DE BLEFAROPLASTIE?

Ochii reprezintă una dintre cele mai proeminente trăsături faciale asupra cărora se reflectă multe dintre stările emoționale și de sănătate. Pielea delicată din jurul ochilor, este una dintre primele zone ale feței care prezintă semne ale vârstei cum ar fi ridurile și pierderea fermității. Apariția excesului tegumentar și al pungilor proeminente sub ochi, oferă un aspect obosit și îmbătrânit al feței.

Blefarosplastia este o procedură chirurgicală concepută pentru a aborda modificările legate de vârstă a pleoapelor superioare și inferioare și presupune excizia excesului tegumentar, corecția grăsimii ce conferă aspectul bombat al acestora și a laxității musculare asociate.

Deși modificările apărute la nivelul pleoapelor superioare și inferioare pot apărea la orice vârstă, majoritatea pacienților apelează la blefaroplastie în jurul vârstei de 40 de ani.

CE PRESUPUNE BLEFAROPLASTIA?

Chirurgia pleoapelor este printre primele cinci proceduri cosmetice efectuate frecvent. Cele două regiuni cărora se adresează intervenția, diferă ca tehnică datorită anatomiei regiunii și modificărilor produse.

La nivelul pleoapei superioare incizia este poziționată la nivelul șanțului palpebral și presupune excizia excesului tegumentar și a compartimentelor de grăsime ce proemină.

Blefaroplastia inferioară se adresează mai multor structuri ce produc modificări ale regiunii, în plus față de pleoapa superioară se află laxitatea musculară. Incizia este plasată la câțiva milimetri față de linia genelor și prin intermediul acesteia se repoziționează grăsimea ce proemină, suspensia musculaturii laxe și excizia surplusului tegumentar.

RECUPERARE ȘI INDICAȚII POST-OPERATOR

Imediat postoperator regiunea din jurul ochilor va fi moderat umflată și mici vânătăi pot apărea, semne și simptome ce pot persista de la câteva zile până la 10-14 zile, în funcție de intervenția efectuată..

Durerea și inflamația sunt bine tolerate și controlate cu ajutorul medicației prescrise de Dr. Păstrăv după intervenție și prin aplicarea de comprese reci.

Majoritatea pacienților se pot întoarce la activitățile zilnice normale în 2-3 zile, cu recuperare completă la 10-14 zile.

CÂT DUREAZĂ REZULTATELE BLEFAROPLASTIEI?

Rezultatele blefaroplastiei sunt de lungă durată iar majoritatea pacienților nu necesită proceduri suplimentare. Cu toate acestea, efectuarea intervenției nu împiedică apariția procesului natural de îmbătrânire.

Adoptarea unui stil de viață sănătos, evitarea expunerii la soare și a fumatului, ajută la menținerea rezultatelor obținute după operație și exclud eventualitatea unei noi intervenții.

BLEFAROPLASTIA ÎNDEPĂRTEAZĂ RIDURILE?

Blefaroplastia îndepărtează pielea în exces și îmbunătățește aspectul ridurilor de la nivelul pleoapei inferioare. Intervenția chirurgicală nu va aborda ridurile dintre sprâncene sau de pe frunte, însă pot fi tratate cu ajutorul toxinei botulinice, iar combinate vor oferi cele mai bune rezultate.

Belfarosplastie Preturi (EUR)
Superioară 850 €
Inferioară 1100 €
Anestezie locală completă 1800 €
 

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Aleea Țibleș Nr. 45, Sector 6, București