Deși sunt nedureroase, mameloanele invaginate sau ombilicate, pot contribui la un aspect distorsionat al sânilor iar localizarea doar la unul dintre sâni oferă un aspect asimetric.

Care sunt cauzele apariției ?

Mamelonul poate să devină inversat atunci când canalele galactofore devin prea scurte pentru a permite mamelonului să rămână protuberant. Aceasta afecțiune poate să apară și în urma sarcinii, din cauza țesutului mamar ce diminuează, rezultând într-un aspect de mamelon prăbușit în interior.
Aspectul poate creea jenă, disconfort psihic, alterând imaginea de sine,operația reprezentand o soluție optimă.

ÎN CE CONSTĂ OPERAȚIA DE CORECȚIE A MAMELOANELOR INVAGINATE?

În funcție de gradul de invaginare prezent, în timpul consultației inițiale, alături de Dr. Păstrăv veți alege metoda potrivită ce va îndeplini dorințele şi obiectivele dumneavoastră.

METODE DE METODE DE CORECȚIE ALE MAMELOANELOR RETRACTATE:
CORECȚIE NON-CHIRURGICALĂ (TEMPORARĂ)

Pentru femeile (sau bărbații) care suferă de inversia mameloanelor de gradul cel mai ușor, există o serie de proceduri ne-chirurgicale care pot oferi soluții temporare, precum injectarea de acid hialuronic ce duce elevarea mameloanelor în mod parțial sau complet, însă nu rezolvă problema în mod definitiv.

CORECȚIA CHIRURGICALA (DEFINITIVĂ) A MAMELOANELOR OMBILICATE

Soluția permanentă pentru corecția mameloanelor ombilicate este intervenția chirurgicală. 

Această procedura este efectuată sub anestezie locală și durează aproximativ 30 de minute. Post-operator poate exista o inflamație locală moderată și disconfort iar timpul de recuperare este minim. Orice discomfort poate fi ameliorat cu ajutorul analgezicelor prescrise de Dr. Păstrăv.

În timpul procedurii, se va efectua o mică incizie sub mamelon pentru a permite înlăturarea canalelor galactofore care trag mamelonul în jos, fapt ce va aduce la pierderea capacității de a alapta., apoi zona va fi suturată pentru a permite mamelonului să redevină protuberant. 

REZULTATE ŞI RECUPERARE

După operație, rezultatele sunt imediat vizibile și permanente, fiindcă operația constă în corectarea cauzei care a dus la inversia mamelonului. În primele zile se recomandă repaus și activități ușoare și evitarea exercițiilor fizice sau, în special, orice mișcare care ar putea exercita presiune asupra mamelonului, ca de exemplu: dormitul pe burtă, îmbrățișări viguroase, haine strâmte sau să vă ridicați brațele deasupra umerilor.

Post-operator, pentru a se asigura că recuperarea dvs. decurge conform planului și că rezultatele finale sunt cele aşteptate, dna. dr. Păstrăv vă va monitoriza evoluția în cadrul controalelor ulterioare.

Corecția mameloanelor invaginate Preturi (EUR)
Corecția mameloanelor invaginate/micșorarea areolelor 700 €
 

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Strada Doctor Iacob Felix nr. 83A, Bucuresti, Spital Victoria