CE ESTE LIFTINGUL MAMAR?

Liftingul mamar sau mastopexia este procedura chirurgicală concepută pentru a ridica și remodela sânul . Obiectivele procedurii sunt îndepărtarea excesului tegumentar, remodelarea glandei mamare și repoziționarea areolei pe suprafața sânului, oferind un aspect mai ferm și mai tânăr.

O serie de factori precum sarcina și alăptarea, vârsta și determinarea genetică, pot influența volumul și forma sânilor în timp. După sarcină și alăptare și odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de țesut mamar se reduce determinând pierderea volumului sânilor iar scăderea elasticității pielii modifică forma acestora.

Există mai multe tehnici folosite de Dr. Păstrăv, iar fiecare procedură este adaptată pentru a se potrivi dorințelor și mai ales nevoilor individuale ale pacientelor.

În funcție de gradul ptozei mamare, se poate alege tehnica circumareolară, ce oferă posibilitatea repoziționării areolei sau tehnica verticală sau cea în T inversat, folosite în cazurile ce necesită o intervenție mai amplă asupra formei sânului și poziției areolei.

Dr. Păstrăv va discuta despre opțiunile dumneavoastră în cadrul consultației inițiale, iar împreună veți elabora un plan de tratament, ținând cont de gradul ptozei existente, dorințele și caracteristicile anatomice individuale.

CÂND POT APELA LA LIFTINGUL MAMAR?

Liftingul mamar este deseori dorit de către femei în urma sarcinii și alăptării, situații în care pielea își pierde elasticitatea și scade volumul sânului. Procedura poate fi de asemenea benefică și pentru persoanele care au suferit o pierdere majoră în greutate iar sânii și-au modificat atât volumul cât și forma.

Există diferite grade de ptoză a sânului , care se pot accentua, deoarece procesul natural de îmbătrânire continuă să producă modificări ale corpului.

Ptoza mamară este clasificată în patru categorii principale care vă pot ajuta să determinați dacă puteți beneficia de un lifting mamar și care este tehnica potrivită pentru dumneavoastră.

Pseudoptoza. Polul inferior al sânului se situează sub șanțul inframamar, poziția areolei fiind superior de acesta.

  • Gradul I. Sânul coboară sub șanțul inframamar,iar areola se situează la nivelul acestuia.
  • Gradul II. Sânul și areola sunt situate sub nivelul șanțului inframamar.
  • Gradul III. Sânul și areola coboară considerabil sub șanțul inframamar, iar areola este orientată în jos.

RECUPERARE

Procesul de recuperare este unul gradual și fiecare pacient progresează într-un ritm ușor diferit. În funcție de tehnica aleasă, timpul de recuperare poate fi de câteva zile pentru mastopexia circumareolară, până la două săptămâni în cazul mastopexiei complete.

Post intervenție sânii se vor simți umflați și tensionați, disconfort tolerabil și ușor de controlat cu anlgezice prescrise de Dr. Păstrăv .
Se recomandă purtarea timp de minim patru săptămâni a bustierei pe care o veți primi după intervenție și întreruperea temporară a oricărui efort sau activități fizice intense.
În timpul controalelor postoperatorii, Dr. Păstrăv va monitoriza nivelul durerii și procesul de vindecare. Pe măsură ce disconfortul postoperator diminuă, se recomandă creșterea treptată a nivelului de activitate, majoritatea pacientelor pot reveni la locul de muncă în termen de trei până la șapte zile.

Procesul de vindecare durează de la 6 până la 18 luni până la finalizare. În acest timp cicatricile vor deveni mai moi, treptat vor deveni mai puțin evidente și se vor estompa până la linii albe subțiri. Tensiunea de la nivelul sânilor va scădea și vor avea un aspect mai natural.
Dr. Păstrăv consideră că îngrijirea minuțioasă postoperatorie a pacienților săi, îmbunătățește semnificativ rezultatele și satisfacția pacienților, motiv pentru care împreună cu echipa sa, vă stau întotdeauna la dispoziție .

VOI MAI AVEA NEVOIE DE O A DOUA INTERVENȚIE?

Procesul natural de îmbătrânire și efectele gravitației continuă și după intervenția de lifting mamar. Cu toate acestea, cu o tehnică corect aleasă si cu o întreținere adecvată, nu este necesară o altă intervenție iar pacientele se pot bucura de rezultate timp îndelungat.

Printre factorii care pot afecta durata rezultatelor dumneavoastră se numără vârsta, sarcina și alăptarea dupa lifting mamar, laxitatea pielii, factori genetici, creșterea și pierderea în greutate.
Conducerea unui stil de viață sănătos, care include evitatrea dietelor drastice, exercițiile fizice intense, fumatul, joacă un rol important în menținerea rezultatelor obținute în urma procedurii.

ALĂPTAREA DUPĂ PROCEDURA DE LIFTING MAMAR

Intervenția de lifting mamar nu vă va afecta capacitatea de alăptare, însă este important să comunicați dorințele dumneavoastră Dr. Păstrăv înainte de operație, astfel încât să poată planifica procedura în funcție de nevoile dumneavoastră.

Cu toate acestea, Dr. Păstrăv recomandă amânarea procedurii până la finalizarea procesului de alăptare, întrucât sarcina și alăptarea sunt două dintre cele mai semnificative cauze ale recurenței ptozei mamare, iar alăptarea post procedură poate reduce longevitatea rezultatelor obținute.

ESTE NECESAR IMPLANTUL MAMAR
ÎN TIMPUL PROCEDURII DE LIFTING MAMAR?

Deseori multe dintre femeile care apelează la liftingul mamar, prezintă un sân cu un volum glandular și țesut adipos redus. În aceste cazuri, implantul mamar este necesar pentru a umple polul superior al sânului și a reface forma și volumul acestuia.

Dr. Alina Pastrav ridicare sani

Dr. Păstrăv consideră că în cele mai multe cazuri, liftingul mamar asociat cu un implant siliconic, conferă rezultate mai durabile și un aspect estetic mai bun.

Lifting De Sâni (Mastopexie) Preturi (EUR)
Lifting De Sâni (Mastopexie) fără implant mamar 2800 – 3200 €
Lifting De Sâni (Mastopexie) cu implant mamar 3700 €
 

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Strada Doctor Iacob Felix nr. 83A, Bucuresti, Spital Victoria