HIMENOPLASTIA SAU RECONSTRUCȚIA DE HIMEN?

Himenul este o membrană care obturează parțial deschiderea vaginală. În multe culturi și tradiții, un himen intact indică virginitatea.

În afara contactului sexual, exercițiile fizice foarte viguroase sau un tampon intern pot conduce la un himen rupt, motive pentru carr multe femei își doresc refacerea himenului, iar himenoplastia face acest deziderat posibil.

Dr. Alina Pastrav - Chirurgia zonei intime

CARE SUNT PRINCIPALELE MOTIVE PENTRU A ALEGE HIMENOPLASTIA

Cele mai frecvente motive pentru care se alege himenoplastia sunt:
Motive culturale și religioase: în anumite cercuri sociale, un himen intact simbolizează castitatea unei femei . Himenul este însă sensibil, iar din diverse motive se poate rupe. Această procedură ajută la refacerea himenului, astfel demonstrând virginitatea și castitatea persoanei în cauză.
Motive psihologice: Dacă o femeie a fost abuzată sexual sau forțată să aibă raporturi sexuale pe care nu și le-a dorit, este foarte posibil ca himenul să se fi rupt. Ca o modalitate de reîntregire emoțională și fizică, multe femei pot alege aceasta modalitate ce poate simboliza un nou început și depășirea acestui moment traumatic.
Răni ale himenului: Pentru unele femei, un himen intact care se rupe în timpul primului contact sexual este foarte important, din păcate exercițiile fizice viguroase și tampoanele interne pot rupe himenul, iar prin operația de himenoplastie se poate reface .
Refacea virginității.
Indiferent de motivul pentru care doriți să apelați la această intervenție, dr. Păstrăv vă stă la dispoziție cu multa discreție si profesionalism pentru rezolvarea acestei probleme.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN TIMPUL PROCEDURII DE HIMENOPLASTIE

Pentru a determina dacă operația de himenoplastie este indicată în situația dvs., vă recomandăm programarea unei consultații, în care să discutați într-un cadru confidențial situația dvs. și așteptările pe care le aveți referitoare de la această procedură. Dr. Păstrăv vă va oferi toate informațiile necesare despre procedura operatorie și vă va oferi recomandări specifice în cazul dvs.

Procedura se desfășoară sub anestezie locală și veți putea ca să vă deplasați acasă imediat după finalizarea ei. În timpul procedurii, marginile rupte ale himenului se vor exciza și se vor coase din nou împreună cu ajutorul unor suturi care se vor dizolva ulterior. Dupa finalizarea procedurii nu vor exista cicatrici și himenul va apărea intact. În mod normal, la viitorul act sexual himenul se va rupe din nou.

CE PRESUPUNE PROCESUL DE RECUPERARE

Deoarece himenoplastia este o procedură simplă care durează în medie sub 30 de minute, recuperarea este rapidă. În primele 48 – 72 ore va fi prezentă o sângerare uşoară și un disconfort moderat care va fi controlat prin analgezicele prescrise de dna. dr. Păstrăv.

Vindecarea completă durează 4 – 6 săptămâni, vă veți putea deplasa acasă la scurtă vreme după procedură, dar odihna și relaxarea sunt foarte importante, pentru a permite vindecarea completă.

Pe parcursul perioadei ce urmează se recomandă:
abstinența sexuală: orice activitate sexuală va exacerba durerea imediat după operație şi poate duce la ruperea firelor de sutură, de aceea se recomandă minim 6 săptămâni de abstinență sexuală;

evitarea lenjeriei intime strâmte: se recomandă evitarea lenjeriei tanga timp de cel puțin 1 -2 săptămâni de la data intervenției;
– evitarea tampoanelor interne timp de cel puțin 6 săptămâni.