INTERVENȚIA DE RINOPLASTIE ŞI RINOSEPTOPLASTIE

Nasul este considerat elementul central al feței. Chiar și o ușoară modificare estetică a acestuia,poate îmbunătăți foarte mult aspectul feței. Scopul operației de rinoplastie este acela de a remodela forma nasului în așa fel încât acesta sa fie în armonie deplină cu celelalte trăsături faciale.

Rinoplastia ajustează imperfecțiunile nazale, proporțiile acestuia în raport cu liniile feței și încearcă ca să se apropie cât mai mult de dorințele pacientului. Acest lucru se realizează de către medicul chirurg estetician prin reducerea sau creșterea dimensiunii nasului, eliminarea cocoașei nasului, ridicarea sau coborârea vârfului nasului ori prin schimbarea unghiului dintre nas și buza superioară,creând o armonie între acesta și restul trăsăturilor faciale ale persoanei în cauză.

 Această procedură poate elimina, de asemenea, anumite probleme funcționale respiratorii.

SUNT UN CANDIDAT PENTRU RINOPLASTIE?

Pentru a determina dacă un pacient este un bun candidat pentru această procedură estetică delicată, doamna dr. Păstrăv recomandă o consultație preliminară, unde se vor clarifica atât dorințele pacientului ce  dorește intervenția, cât și posibilitățile operatorii reale. 

Se recomamdă efectuarea intervenției dupa încheierea procesuli de maturizare, cu excepția unor cazuri speciale ( accidente care au dus la deformări nazale sau anumite probleme funcționale) . Nu există o vârstă standard la pacienții tineri, totul ținând de particularitățile fiecărui caz în parte.

CE PRESUPUNE RINOPLASTIA?

Intervenția se realizează sub anestezie generală şi durează 2-4 ore in functie de complexitatea modificarilor efectuate  si spitalizare de 1 zi.

In majoritatea cazurilor la nivelul foselor nazale se introduc apoi meşe care vor fi menținute astfel 24-48 de ore. La exterior este confecționat un pansament din benzi adezive peste care se aplică apoi o atelă nazală din plastic.

Durerea postoperatorie este de regulă minima. Vânătăile (echimoze) şi umflăturile (edemul) de la nivelul zonelor operate dispar în două săptămâni.

In primele zile după operație  trebuie urmat un tratament analgezic şi antibiotic timp de 5-7 zile. Meşele se scot la 1-2 zile postoperator iar atela se îndepărtează după 10 zile.

Deşi edemul inițial se retrage în câteva săptămâni, este nevoie să treacă aproape un an până se definitivează forma finală a nasului. În acest interval veți observa schimbări treptate în aspectul nasului, pe măsură ce acesta evoluează către un rezultat permanent. In primul an postoperator, tumefierea poate apărea şi dispărea, fiind mai accentuată dimineața.

In primele 2-3 săptămâni evitați suflatul nasului. La fel şi purtarea ochelarilor în primele 2luni (perioada de timp în care se recomandă purtarea lentilelor de contact). In general în 10-12 zile puteti relua activitățile zilnice, iar activitățile fizice intense pot fi reluate abia dupa cel puțin 2 luni.

Rinoplastie Preturi (EUR)
Rinoplastie și corecția deviației de sept 3200 €
Rinoplastie deschisă 2950 €
 

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Strada Doctor Iacob Felix nr. 83A, Bucuresti, Spital Victoria