Când alegem o intervenţie de micşorare a sânilor

micşorarea sânilor

Trăim într-o perioadă în care numeroase femei îşi doresc un bust mai mare şi recurg la intervenţii chirurgicale cu implanturi mamare, însă o altă categorie de femei se confruntă cu probleme serioase de sănătate cauzate de sânii prea mari, precum durerile de spate, dureri musculare, deformarea coloanei prin ţinuta incorectă şi chiar probleme dermatologice cauzate de transpiraţie.  Astfel, scopul intervenţei de micşorare a sânilor urmăreşte îmbunătăţirea proporţiilor, poziţia şi aspectul sânilor, contribuind cu succes la îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Mamoplastia de reducţie este o intervenţie chirurgicală cu ajutorul căreia se realizează micşorarea sânilor. Intervenţia constă în îndepărtarea excesului de grăsime, piele şi ţesut glandular. De cele mai multe ori aceasta implică şi remodelarea zonei areolo-mamare.

Această intervenţie este indicată următoarelor tipologii de paciente:

1.Oricare femeie care îşi doreşte o micşorare sau o ridicare a sânilor.

2.Femeilor supraponderale cu sâni voluminoşi.

3.În cazul asimetriilor mamare ( când unul dintre sâni este mai voluminos decât celălalt ).

4. Inconveniente de natură emoţională, cauzând scăderea încrederii în sine, creându-se astfel un disconfort psihic.

Alegerea momentului efectuării intervenţiei depinde de anumiţi factori. Dacă intervenţia se realizează doar în scop estetic, este ideal să fie amânată după naştere, deoarece poate afecta capacitatea de alăptare dar şi rezultatele obţinute. În unele cazuri, în care sânii sunt excesiv de voluminoşi, această intervenţie poate fi efectuată şi în cazul femeilor tinere care încă nu au copii, obligatoriu după vârsta pubertăţii, când dezvoltarea sânilor este completă, pacienta asumându-şi riscul de a nu putea să alăpteze în viitor.

Anterior efectuării procedurii, iî cadrul unei consultaţii, alături de Dr. Păstrăv, veţi discuta toate aspectele legate de analizele preoperatorii (analize uzuale de sânge, ecografie/mamografie mamară sau alte investigaţii necesare), de tratamentele pe care le urmaţi la domiciliu (uneori este necesar a fi întrerupte) dar şi de perioada de recuperare.

Pe parcursul consultaţiei se vor urmări şi nota următoarele aspecte:

• Evaluarea formei şi a dimensiunilor sânilor în relaţie cu circumferinţa toracelui şi cu proporţiile ideale.

• Evaluarea gradului de ptoză al glandei mamare.

• Evaluarea poziţiei şi mărimea areolei.

• Evaluarea eventualelor asimetrii de formă, mărime şi poziţie a sânilor dar şi evaluarea calităţii pielii de la nivelul regiunii mamare.

• Efectuarea fotografiilor si masuratorilor regiunii mamare.

• Evaluarea stării de sănătate a pacientei şi obţinerea informaţiilor legate de istoricul medical al acesteia.

Procesul natural de îmbătrânire a pielii, sarcina şi alăptarea sau pur şi simplu supradevoltarea sânilor pot fi aspecte importante sau esenţiale în luarea acestei decizii. Intervenţia de reducţie mamară poate fi singura soluţie în cazul acestei situaţii, întrucât nu există tratamente sau exerciţii fizice cu efect asupra mărimii sânilor.

Programează o consultaţie şi află de la Dr. Păstrăv toate aspectele despre intervenţia care îţi poate reda confortul!

https://alinapastrav.ro/
👩‍⚕️ Dr. Alina Păstrăv, medic specialist chirurgie plastică şi estetică
📲 0730 441 565
🏨 📍Spital Victoria, strada Dr. Iacob Felix nr. 83A, sector 1, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre

Dr. Alina Păstrăv este cunoscută pentru obținerea unor rezultate în mod natural, atât prin intervenții chirurgicale sau prin proceduri minim-invazive cât și prin folosirea de echipamente și produse premium

Contact

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Strada Doctor Iacob Felix nr. 83A, Bucuresti, Spital Victoria

Despre

Dr. Alina Păstrăv este cunoscută pentru obținerea unor rezultate în mod natural, atât prin intervenții chirurgicale sau prin proceduri minim-invazive cât și prin folosirea de echipamente și produse premium

Contact

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Strada Doctor Iacob Felix
nr. 83A, Bucuresti, Spital Victoria

Sună acum!