Estetica areolei şi mamelonului

Estetica areolei şi mamelonului

Estetica sânului nu cuprinde doar remodelarea şi augmentarea mamară, dar abordează şi problemele legate de aspectul complexului areolo-mamelonar.

Mameloanele invaginate

Anomaliile şi imperfecţiunile mamelonului pot afecta percepţia şi încrederea în sine.

Mameloanele ombilicate sunt cele care nu se exteriorizează în afara areolei, cunoscute şi sub denumirea de „înfundate”.

Cauzele mamaloanelor ombilicate pot fi congenitale (anomalia este prezentă la naştere) sau dobândite (au formă normală la naştere, dar se retractă ).Fenomenul apare datorită faptului că ductele galactofore (canaliculele care duc laptele din profunzimea glandei mamare la suprafaţa mamelonului) sunt scurte şi tracţionează mamelonul în interior. Aspectul poate fi prezent permanent sau doar uneori, bilateral sau unilateral. Femeile care prezintă mameloane invaginate pot fi deranjate de aspectul estetic al acestora sau de faptul că nu pot alăpta cu uşurinţă.

Intervenţia chirurgicală se realizează sub anestezie locală şi presupune secţionarea canalelor galactofore scurte de la baza mamelonului, care tracţionează mamelonul în interior. Recuperarea este rapidă şi nu limitează activităţile obişnuite.

Hipertrofia mamelonară

Mameloanele cu dimensiuni crescute pot avea cauze congenitale sau dobândite, secundar alăptării.

Tratamentul este chirurgical şi constă în îndepartarea unei porţiuni din lungimea , din diametrul mamelonului, sau din ambele, îndepărtând ţesutul în exces şi remodelând ţesutul rămas pentru a obţine forma dorită.
Nu necesită internare şi se realizează sub anestezie locală. Recuperarea postoperatorie este foarte uşoară, vindecarea obţinându-se în aproximativ 10-14 zile. Durerile postoperatorii sunt moderate şi cedează la analgezice uzuale.

Corecţia areolelor

Asimetriile areolelor sunt aspecte estetice care se corectează cu usurinţă prin excizia unei fâşii de piele din jurul areolei cu dimensiunea mai mare sau care prezintă o poziţie diferită.

Reducerea diametrului areolelor este o intervenţie chirurgicală efectuată cu scopul de a micşora areolele mărite în urma alăptatului sau existente constituţional (la femeile cu sâni mari sau în cazurile cu sâni tubulari). Se realizează prin excizia excesului de piele pigmentată de la periferia areolelor. În funcţie de modul în care se realizează excizia şi de lăţimea faşiei de piele excizate se poate realiza un lifting al areolelor şi chiar al sânului în ansamblu (la sânii mici, cu exces moderat de piele).

În cazul sânilor mici rezultatele se menţin timp îndelungat , dar în cazul sânilor mari, areolele au tendinţa să revină la dimensiunile iniţiale datorită greutatii sânilor. Recuperarea postoperatorie durează aproximativ 2 săptămâni şi nu pune probleme deosebite.

Programează-te la o consultaţie şi află toate detaliile despre procedurile ce îţi pot reda confortul şi schimba percepţia asupra aspectului tău.

https://alinapastrav.ro/
👩‍⚕️ Dr. Alina Păstrăv, medic specialist chirurgie plastică şi estetică
📲 0730 441 565
🏨 📍Spital Victoria, strada Dr. Iacob Felix nr. 83A, sector 1, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre

Dr. Alina Păstrăv este cunoscută pentru obținerea unor rezultate în mod natural, atât prin intervenții chirurgicale sau prin proceduri minim-invazive cât și prin folosirea de echipamente și produse premium

Contact

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Strada Doctor Iacob Felix nr. 83A, Bucuresti, Spital Victoria

Despre

Dr. Alina Păstrăv este cunoscută pentru obținerea unor rezultate în mod natural, atât prin intervenții chirurgicale sau prin proceduri minim-invazive cât și prin folosirea de echipamente și produse premium

Contact

contact@alinapastrav.ro
+40 730 441 565
Strada Doctor Iacob Felix
nr. 83A, Bucuresti, Spital Victoria

Sună acum!